Systeemopbouwen Traditioneel en licht gewicht

Hier onder diverse systeemopbouwen voor diverse hellingen, traditioneel en lichtgewicht.

Plat groendak

Platte daken zijn uitermate geschikt voor de toepassing van een groendak. De systeemopbouw voor een plat waterbergend groendak bestaat uit een drainage met filtervlies, extensief daktuinsubstraat en een vegetatiemat. 

Licht hellend groendak 5-25 graden

De opbouw van een licht hellend groendak wijkt iets af van een plat dak. Doordat het water sneller van het dak af loopt, is een dikkere substraatlaag gewenst. Het substraat geeft de juiste hoeveelheid voeding aan de planten. Zo blijft uw groendak ook echt mooi groen.

Sterk hellend groendak 25/40 graden

Voor hellende daken hebben wij de perfecte oplossing. De Sedummixmat type T is aan boven- en onderzijde voorzien van een kunststof wapening. Dit maakt deze vegetatiemat - in combinatie met de juiste systeemopbouw - uitermate geschikt voor (zeer) hellende toepassingen. 

Lichtgewicht groendak 0/15 graden

Soms vraagt de draagconstructie van een plat dak om een lichtgewicht groendak. Met een speciale lichtgewicht opbouw voor platte daken maakt u van uw grijze dak met een hellingshoek van 0 tot 15 graden in een handomdraai een duurzaam groendak. 


Biodivers groendak 0/15 graden

Waar gebouwd wordt, wordt het ecosysteem verstoord. Met een biodivers dak draagt u bij aan het behoud van de biodiversiteit in de stad. Kom in actie tegen de bijen- en vlindersterfte en kies bijvoorbeeld voor een groendak met Bees & Butterfliesmat. 


Detentiedak 0/5 graden

 

Ons klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met wateroverlast door hevige regenbuien. De uniek samengestelde opbouw van het Detentiedak zorgt ervoor dat regenwater tijdelijk wordt vastgehouden en vertraagd wordt afgevoerd. Zelfs in verzadigde toestand is het Detentiedak in staat om het regenwater volledig te bufferen en gecontroleerd af te voeren.